HIKES

– Het is beter één mijl te reizen dan duizend boeken te lezen – Confucius (5e eeuw v Chr.)

De initiatie van een levensrenaissance begint vaak met een wake-up-call, een bijzonder moment waarbij je ineens denkt: wat is nu écht belangrijk en wat kan overboord? Zo’n relativeringsmoment kan opgewekt worden door een langdurige wandeling. Een pelgrimstocht reinigt lichaam als geest, dat was in de verre oudheid al bekend. Het is de beproefde route van transpiratie naar inspiratie en van inspiratie naar aspiratie. Vandaar dat in onze geseculariseerde moderne samenleving steeds vaker spirituele wandeltochten ondernomen worden zonder dat daar direct een religieuze stroming aan ten grondslag ligt.

Het resultaat liegt er niet om. Na een uur wandelen verliest het lichaam z’n rusteloosheid en wordt het gemoed kalm. Er ontstaat weer lucht in hoofd en lijf waardoor een euforische en blijmoedige sensatie ontstaat. Ineens begint de pelgrim zich de eenvoud van puur geluk weer te realiseren. Lange wandelingen zijn een remedie tegen talloze kwalen die de gejaagde samenleving bij de hedendaagse mens veroorzaken. Een stevige wandeling in de natuur doet wonderen. Idodidid* organiseert spannende en stoere hikes, maar ook serene. Daarbij gidst Iddo als personal ‘hike inspirator’ niet alleen door exotische vergezichten maar ontgint ook innerlijke trajecten van de pelgrims, door middel van dialogen, reflectie, yoga en meditatie. De krachtige recepturen van Didi doen de rest.

Into the Dutch Wild 

Lange adembenemende wandelroutes van circa 20 kilometer door de mooiste gebieden van de Lage landen: het unieke duinlandschap van de Waddeneilanden, het oude woud van de Veluwe, de bijzondere flora van de Zeeuwse schiereilanden of het glooiende landschap van de Ardennen. De gastronomisch intermezzo’s worden verzorgd door Didi Drevijn.

Beyond Horizons 

Idodidid* trekt door de mooiste natuurgebieden van Europa, zoals de magische Schotse Hooglanden en het Duitse Zwarte Woud, het betoverende Siciliaanse eiland, de groene oases van Noord-Iran, het woeste Transsylvaanse landschap en de Kaukasus van Georgië. Tijdens deze razend populaire internationale tochten wordt er lokaal overnacht en gegeten uit de authentieke cuisine.

Sunny Side Experience

De zon speelt bij deze verkwikkende schemeringswandelingen een vitale rol. Idodidid* trekt er om de zoveel weken op uit, om vanuit de meest bijzondere Nederlandse gebieden de opkomende zon tegemoet te treden of afscheid te nemen van de ondergaande zon.

Weekend Retreats

Diep in de bossen de natuur horen fluisteren? In onbewoonde gebieden de stilte uitschreeuwen? Op pittoreske eilanden in een subliem zwijgen onderdompelen? De driedaagse spirituele retraites van Idodidid* lenen zich er perfect voor. Rust, reflectie en reiniging zorgen voor een bijzondere verkwikking.

Bekijk Agenda

  • /