Iedereen smult weleens van een pizza…

…alleen is het niet altijd gezond. Met dit recept kun je echter zonder probleem een extra slice eten. Deze brocco pizza is namelijk het gezonde antwoord.

IMG_3777

Recept Brocco Pizza

Ingrediënten:
80 gram: Bloemkool
80 gram: Broccoli
1 Ei
1 Snufje zout
1 Snufje peper
1 tl. Italiaanse kruiden

Ingrediënten pompoen saus:
Halve flespompoen
1 el. Gembersiroop
1 Snufje zout
2 Snufjes cayennepeper

Extra:
Hüttenkäse

Verwarm de oven op 175 graden.

Snij de bloemkool en broccoli in roosjes en maal dit in de keukenmachine tot een fijn kruimelig geheel. Verdeel het vervolgens over het bakpapier op ovenplaat, en schuif deze in de oven voor ongeveer 15 minuten. Roer tussendoor een paar keer met de lepel door de kruimels.

Daarna laat je het 10 minuten buiten de oven afkoelen. Doe de kruimels in een schoon thee doek, wikkel in, en knijp om het laatste vocht eruit te persen. Wat overblijft is het groentedeeg. Mix dit met een ei en kruiden in een kom. Verdeel het mengsel over de bakplaat met een spatel, en bak de bodem voor ongeveer 25 minuten tot deze knapperig is. In de tussentijd zet je een pan op het vuur en kook je de pompoen (in blokjes) zonder schil in 20 tot 25 minuten gaar. De pompoen mix je met de gember siroop, snufje zout en cayennepeper door fijn te prakken. Haal de bodem weer uit de oven en verdeel de pompoen moes over de pizza bodem. Als extra is het lekker om bovenop nog wat hüttenkäse uit te smeren.

Eet smakelijk!

Didi

Deel dit:
meer
  • /